روش تهیه و خواص روغن زرد گاوی
شیر گاو دارو است و روغن زرد گاوی شفاست و گوشت گاو بیماری است.
الکافی ۶: ۳۱۱ ح ۳
روش تهیه و خواص روغن زرد گاوی
️نکات:
۱- در عربی امروزی به آن “الدهن الحر” می گویند. یعنی آزاد (رها) شده از شیر و ماست. ولی در فارسی به آن روغن زرد گویند. چون وقتی از دوغ، کره و شیر جدا شود رنگ آن زرد می شود.
۲- این روغن بعنوان خورشت (إدام) یعنی چیزی که با نان خورده می شود معرفی شده است و خوردن نان آغشته با روغن زرد ضرری ندارد.
۳- خوردن روغن زرد در تابستان بهتر از زمستان است.
۴- روغن زرد برای کودکان و برای جوانان خوب است. ولی برای بزرگسالان (۴۰-۵۰ سال به بالا) خوب نیست.
۵- خوردن روغن زرد با گوشت غذای مورد تایید است.
طرز تهیه:
– بوسیله تکان دادن ماست و شیر در مشک استحصال می شود. سپس آن را صاف می کنند.
– در مرحله اول کره است. بعد آن را روی آتش گذاشته و ماست آن را جدا می نمایند. بدین صورت تبدیل به روغن زرد می شود.
طب اسلامی آیت الله تبریزیان