روش تکثیر بامبو خوش قدم
بامبو خوش قدم! dracena sanderiana
بامبو:
این گیاه در سراسر دنیا به گیاه شانس شهرت یافته است و در هیچ یک از کتب علمی دلیلی برای این موضوع ذکر نشده است. بهعلت کم توقع بودن و مقاومت آن در برابر شرایط جوی مختلف بهجز سرما و رشد کردن در آب، خاک، سنگ قلوه، پوکه صنعتی و در نور نسبتا کم و نور غیر مستقیم محبوبیت زیادی دارد.
نور:
نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم، یعنی نوری است که از پرده توری عبور کرده و فیلتر شده باشد، نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.
درجه حرارت:
بهترین درجه حرارت برای این گیاه دمای بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد است. ناگفته نماند که این گیاه دمای متغیر را نیز تحمل میکند.
آبیاری:
آبی را که برای آبیاری این گیاه استفاده میکنید باید به مدت ۲۴ ساعت در ظرفی در گوشهای قرار دهید تا کلر و فلوراید آن خارج شود و دمای آب نیز با دمای اتاق یکسان شود. برای جلوگیری از بو گرفتن آب و گندزدایی میتوانید یک تکه ذغال را شسته و در آن بیندازید. توصیه میشود برای رسیدن سریع و راحت آب و مواد غذایی به ساقه و برگها از گلدانهای استوانه شکل(لولهای) که گیاه را مستقیم در داخل گلدان نگاه میدارد استفاده کنید. بهتر است شیشه گلدان رنگی باشد تا نور به ریشه گیاه اصابت نکند.
در هنگام تعویض آب گلدان، دانههای لیکا و ساقه گیاه نیز به خوبی شستوشو داده شوند. این کار بایستی در محیطی سربسته که هوا در آن جریان ندارد، انجام شود. اگر گیاه را در خاک کاشتهاید خاک باید در فاصله دو آبیاری مرطوب بماند. معمولا آب شور و آبی که کلسیم و منیزیم اضافی دارد، ممکن است در روند رشد این گیاه اختلالاتی به وجود بیاورد. این اختلالات به صورت بروز رنگهای زرد یا قهوهای در لبه برگها نمایان میشوند.
کود:
تنها زمانی به این گیاه کود بدهید که برگهای گیاه شروع به زرد شدن کرده باشد زیرا کودهای ترکیبی حاوی مقدار زیادی نمک و فسفر هستند که میتوانند منجر به سوختن برگها شود. بنابراین بهتر است از کودهای ارگانیک یا کود مخصوص این گیاه (bamboo food) استفاده کنید.
به بیانی دیگر مضرات کود دادن زیاد بیشتر از کود ندادن است. چنانچه ساقه گیاه بیش از حد به زردی گرایید نشان آن است که به گیاه بیش از اندازه کود داده شده است. در این صورت فورا آب آن را عوض کنید و تا یک ماه به آن غذا ندهید.
خاک:
اگر میخواهید گیاه را در خاک بکارید، خاک مناسب باید به نسبت مساوی از خاک برگ مرغوب یا پیت موس، خاک باغچه، دانههای ریز لیکا یا پرلیت و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زهکشی بهخوبی انجام شود و گیاه از گزند قارچ گرفتگی نیز در امان بماند. گیاه کاشته شده در درون خاک نیازی به کود ندارد به شرط آنکه خاک ترکیبات مناسب و مواد مغذی کافی داشته باشد.
روش تکثیر:
برای تکثیر این گیاه از روش قلمهزنی ساقهای استفاده کنید. به این صورت که از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) با وسیلهای تیز یک قلمه را به اندازه دلخواه (که حداقل سه بند یا گره روی قلمه باشد) ببرید. محل بریدگی را در ساقه اصلی با گرد زغال یا خاکستر سیگار بپوشانید تا شیره گیاه نتواند از آن خارج شود. بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان و دمای مناسب حدود ۲۰ درجه سانتیگراد است. چنانچه نکات فوق رعایت شوند قلمههای این گیاه در آب، درون دانههای لیکا و آب ریشهدار میشوند، ولی ریشهدار شدن قلمه در درون دانههای لیکا و آب مطمئنتر است.