طب سنتی ۱

 

 

تصفیه‌کننده ‌های طبیعیخون

سیر، علاوه بر این که تصفیه‌کننده طبیعی خون است، خاصیت آنتی‌بیوتیک نیز دارد. چربی خون را کاهش می‌دهد و فشارخون را کنترل می‌کند. مصرف روزی ۳حبه سیر همراه با آب سموم بدن را دفع می‌کند و پوست را از جوش، کورک و آکنه پاک می‌کند.

 

کلم برگ، گل کلم، کلم بروکلی و پیاز حاوی ماده آنتی اکسیدان است که سموم را از بدن دفع می‌کند.

 

مواد غذایی غنی از کلروفیل (سبزینه) موجود در سبزی‌های برگ سبز، جو و هویج مفید است. کلروفیل ناخالصی‌هایی مانند انگل، بافت‌ها و ضایعات را از خون دفع می‌کند.

 

فلفل سیاه، با افزایش میزان ترشح اسیدهای هیدروکلریک به سیستم هاضمه کمک می‌کند.

 

آب میوه یا سبزی‌ها به طور روزانه مصرف شود. آب میوه، آب کرفس، جعفری و … به عنوان تصفیه‌کننده بدن عمل می‌کند. هویج، لبو، سیب و آب لیمو، روده‌ها و کلیه‌ها را پاک‌سازی می‌کند.

 

میوه‌های تازه از جمله سیب، آناناس، گلابی، کیوی، پرتقال و کشمش برای تصفیه خون مفید است.

 

تاثیراسترس در شکل‌گیریفیبروم

درمانگران طب سنتی عوامل مختلفی را در بروز فیبروم و میوم موثر می‌دانند. یکی از مهم‌ترین این عوامل که امروزه در جوامع بشری زیاد دیده می‌شود، استرس و فشارهای عصبی ناشی از برنامه‌های روزانه زندگی است. به اعتقاد این درمانگران زندگی در محیط سرشار از استرس و فشارهای عصبی به‌دلیل تاثیراتی که روی رشته‌های عصبی سمپاتیک و پاراسمپاتیک می‌گذارد موجب تحریک عضلات صاف رحم شده و با انقباض آن‌ها منجر به تولید توده‌ها و بافت عضلانی یا فیبروم شود. بنابراین پرهیز از قرار گرفتن در محیط‌های پرتنش و پر استرس نیز، هم برای پیشگیری و هم برای درمان بیماران مبتلا به فیبروم بسیار مفید است.
در طب سنتی برای درمان برخی از عفونت‌ها، داروهایی وجود دارد که غالبا به‌صورت جوشانده‌های مختلف گیاهی و طبیعی برای خانم‌ها و دختر خانم‌ها استفاده می‌شود. درمانگران طب سنتی با اصلاح رژیم غذایی و تجویز داروهای گیاهی که غالبا با منشا گیاهی به صورت صنعتی یا سنتی تهیه می‌شوند برای درمان این بیماری ها اقدام می‌کنند. طول درمان به طور متوسط در این شیوه درمانی ۳ تا ۶ ماه است.

 

⁉️پرهیز غذایی بیماران مبتلا بهکیست_تخمدان

اولین قدم درمانگران طب سنتی ایران برای درمان کیست‌های تخمدان اصلاح تغذیه و رژیم غذایی بیماران است و پس از آن تجویز داروها و گیاهان دارویی است که موجب تخلیه کیست‌ها از محتویات‌شان می‌شود. اگر چه تجویز گیاهان دارویی و داروهای گیاهی برای بیماران باید به وسیله متخصص و درمانگر طب سنتی انجام شود اما راهکارهایی طبیعی در طب سنتی ایران وجود دارد که از سوی حکمای طب سنتی برای درمان برخی از کیست‌های تخمدان به آن‌ها اشاره شده است.
به‌عنوان مثال در بخش تغذیه این دستورها اشاره شده که افراد مبتلا به کیست تخمدان بهتر است از مصرف انواع قارچ‌ها، گوجه، خیار، بال و گردن مرغ، شکلات، کاکائو و ماست پرهیز کنند و مصرف این مواد را به حداقل برسانند یا آن‌ها را از سبدغذایی خود در مدت درمان حذف کنند. علاوه بر این، پیاده روی روزانه به‌منظور گرم نگه داشتن ناحیه لگن بسیار موثر است. از طرفی این پیاده‌روی و ورزش روزانه برای افراد چاقی که دچار کیست تخمدان هستند موثر است زیرا چاقی یکی از عوامل بروز این بیماری در برخی از زنان است

 

درمانداغ شدنکف_پا در طب سنتی

داغ شدن کف پاها اکثر مواقع جزء دردهاى مفصلى است و یا داغی کف پا مقدمه‏اى است براى شروع دردهاى مفصلى در این افراد کف پاها و یا از مچ به پائین بخصوص شبها داغ مى‏ شود فرد از داخل احساس حرارت مى‏ کند

داغی کف پا

تشخیص داغ شدن کف پا در افراد سرد مزاج:
اگر دست روى پوست پا گذاشته شود احساس سردى خواهد شد اگر این افراد که مزاجشان هم سرد است و آثار سردى مزاج و افزایش رطوبات در بدن آنان مشاهده مى ‏شود مبادرت به سرد کردن پا با آب یخ و یا وسائل دیگر نمایند بیمارى مزمن شده و شدت مى‏ یابد

درمان داغ شدن کف پا در افراد سرد مزاج:

براى مداواى این ناراحتى باید گوگرد و نمک طعام و زنجبیل را بکوبند در آب داغ ریخته روزى دوبار گرم‏ کنند و گرماگرم به‏ طورى‏ که پا را داغ کند پاها را در آن بگذارند و قدرى نگهدارند تا رطوبت پا زائل گردد و بیمارى نقصان یابد ضمنا از منضج و مسهل‏ هاى گرم مزاج و داروهاى گرم مزاج ضمادى مانند پیاز عنصل و عصاره شیرین‏ بیان و روغن‏هاى گرم مزاج مانند روغن زنجبیل و غیره بمالند تا بهبودى کامل یابد

درمان داغ شدن کف پا در افراد گرم مزاج:

امّا گاه ممکن است داغ شدن پاها همراه با غلبه خون و حرارت مزاج باشد که در این صورت مداواى بیمارى با حالت فوق متفاوت است لازم است در کف پاى بیمار یا محلى که بیشتر داغ مى‏شود چند عدد زالو انداخته شود و از غذاها و دواهاى سرد مزاج بخورند و کافور را در آب‏غوره حل کرده روزى دوبار و هربار حدود بیست دقیقه پاها را در آن محلول بگذارند یا از محلول به کف پاها بمالند.

 

درمان قطعیمرض_قند

⁉️کسانی که مرض قند دارند با خوردن این داروی گیاهی ساده مرض قند خود را به حد نرمال برسانید

(برگ) انبه را خشک کنید و آسیاب کنید و در دو وعده صبح و شب با آب بخورید

میتونید برگ سبز انبه را نیز دم کنید و بخورید

 

ارتباطکیست تخمدان باقاعدگی نامنظم

کیست‌های تخمدان عموما در سایزهای مختلفی دیده می‌شوند. برخی از این کیست‌ها به حدی بزرگ می‌شوند که بزرگی آن‌ها به اندازه یک هندوانه می‌رسد و گاهی دیده شده که اندازه آن‌ها به ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم نیز رسیده است. وجود این کیست‌ها در تخمدان اختلال‌های زیادی ممکن است برای فرد به‌وجود آورد. یکی از مهم‌ترین این اختلالات از بین رفتن تعادل و هماهنگی هورمون‌های بدن است. این اختلال ممکن است با افزایش میزان موهای زائد بدن و اختلال در زمان قاعدگی همراه باشد به‌گونه‌ای که فرد را دچار قاعدگی‌های نامنظم و دردناک کند یا موجب قطع شدن قاعدگی در افراد مبتلا شود. خوشبختانه در طب سنتی ایران برای درمان بسیاری از این کیست‌ها درمان‌هایی وجود دارد که بیمار را بی‌نیاز از مصرف داروهای شیمیایی یا جراحی می‌کند.

 

⁉️این نکته را جدی بگیرید

طب_سنتی
فراموش نکنید که برخی از داروهای گیاهی اگر چه از منشأ طبیعی و گیاهی تهیه می‌شوند اما در مواردی به اندازه داروهای شیمیایی ممکن است تاثیر مخرب بر سلامت شما داشته و عوارض جانبی به همراه داشته باشند. بنابراین هرگز بدون تجویز متخصص گیاه درمانی و درمانگر طب سنتی و سرخود از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها به‌ویژه بیماری‌ها و اختلال‌های مربوط به دستگاه زنان استفاده نکنید زیرا ممکن است با استفاده از دارو یا شیوه غلط موجب بروز اختلال‌هایی در عملکرد اندام درونی خود شوید بنابراین حتما برای درمان به متخصص طب سنتی و درمانگرانی که در این حوزه صاحب‌نظر هستند، مراجعه کنید.

 

چاقی_پایین تنه عامل ابتلا بهکیست_تخمدان

ابتلا به کیست تخمدان یکی از رایج‌ترین بیماری‌های زنان است که علت به‌وجود آمدن آن در بدن از دیدگاه طب سنتی تجمع بلغم در اطراف تخمدان و سردی مزاج این اندام درونی است. علاوه بر این عوامل مختلفی از قبیل تجمع چربی در اطراف لگن یا خوردن غذاهایی با طبع سرد نیز ممکن است موجب بروز کیست در تخمدان‌ها شود و گاهی ظاهری پر از کیست برای تخمدان‌ها ایجاد می‌کند. کیست تخمدان انواع مختلفی دارد که یکی از آن‌ها کیست فیزیولوژیک است. این نوع از کیست به‌دلیل بروز اختلال در فیزیولوژی تخمدان در این عضو به‌وجود می‌آید. کیست‌های دیگری نیز وجود دارند که کیست‌های پاتولوژی نامیده می‌شوند. این کیست‌ها به‌دلیل خونریزی داخلی تخمدان یا زواید درون تخمدان ایجاد می‌شود. در برخی موارد نیز کیست‌ها ساده هستند و محتویات آب میان بافتی تخمدان موجب تشکیل آن‌ها شده است.

 

 

طب_سنتی و بیماری های زنان

ازفیبروم چه می‌دانید؟

یکی دیگر از اختلالات شایع در خانم‌ها ابتلا به انواع فیبروم است. فیبروم توده‌ای است که در بافت‌های رحم به‌دلیل تجمع سلول‌های الیاف محکم بافت همبند در رحم به‌وجود می‌آید و بروز آن در رحم اختلال‌هایی را برای زنان و خانم‌های جوان ایجاد می‌کند. گاهی ممکن است تجمع سلول‌های عضلانی صاف جداره رحم نیز منجر به بروز فیبروم در رحم شود که در اصطلاح به آن «میوم» گفته می‌شود. اندازه فیبروم و میوم در افراد مختلف متفاوت است و از چند میلی متر تا چند سانتی متر در رحم دیده می‌شود. درمانگران طب سنتی ایران عفونت‌های رحمی را یکی از شایع‌ترین عوامل به‌وجود آمدن فیبروم‌ها می‌دانند و معتقدند که این عفونت‌ها با تحریک بافت رحم در نهایت منجر به بروز فیبروم و میوم در بدن می‌شود.

 

طب سنتی و بیماریهای زنان

 

طب سنتی-اهمیت آشنایی با بیماری‌های زنان و چگونگی پیشگیری و درمان آن‌ها یکی از مهم‌ترین مسائلی است که هر خانمی باید نسبت به آن آگاهی کافی داشته باشد. خوشبختانه امروزه با رشد تکنولوژی و افزایش میزان آگاهی و دانش مردم ، بسیاری از زنان در سراسر جهان نسبت به این بیماری‌ها آگاهی لازم را داشته و دست کم با چگونگی درمان و پیشگیری از ابتلا به آن‌ها در طب مدرن آشنایی دارند اما شاید این گروه کمتر با تکنیک‌های درمانی طب سنتی و مکمل در درمان بیماری‌های شایع و رایج دستگاه زنان آشنا باشند. برای آشنایی بیشتر با تکنیک‌ها و شیوه‌های درمانی طب سنتی ایران در درمان بیماری‌های شایع زنان با دکتر سعید صانعی، مشاور گیاه درمانی به گفت‌وگو نشستیم تا از کاربردهای طب سنتی ایران و گیاه درمانی برای درمان برخی از بیماری‌های دستگاه زنان از قبیل بیماری‌ها و اختلال‌های تخمدان، رحم و سینه بیشتر بدانیم.

 

‍ نوزادانی که نباید ختنه شوند❗️

اگر نوزاد شما دچار حتی یکی از علائم زیر است، اقدام بهختنه کردن او، میتواند بسیار خطرناک باشد:

اگر تنه آلت نوزاد در سطح پوست عانه قرار گرفته و درحقیقت آلت نوزاد در چربی عانه فرو رفته باشد.

اگر آلت نوزاد بسیار کوچک باشد، یعنی کمتر از ۲٫۵ سانتیمتر طول داشته باشد (آلت نوزاد سالم بین ۲٫۸ تا ۴ سانتیمتر می‌باشد).

اگر پیشابراه به جای نوک آلت در زیر سر یا تنه آلت قرار گرفته باشد و پوست ختنه کامل تشکیل نشده باشد (مردم به این حالت می‌گویند که نوزاد ختنه شده به دنیا آمده است). این وضع یک نوع نابهنجاری است و نوزاد به جای ادرار کردن به جلو به زیر ادرار می‌کند، در چنین موارد کودک را نباید ختنه کرد بلکه باید در ۱۸ ماهگی با عمل جراحی خاص آلت او را ترمیم نمود.

ورم پوست غلاف سر آلت و چسبندگی آن

 

 

تقویت_حافظه_و_هوش

❶۱۶ گرم مویز
❷۱۶ گرم نارگیل آسیاب شده
❸۲۰ قطعه کره حیوانی (تقریباً یک کیلو)
❹یک کیلو عسل

در ظرف ریخته به مدت ۵ دقیقه روی حرارت گذاشته میشود. غذای آماده را در ظرف درپوش دار ریخته و هر صبح ناشتا و قبل از خواب یک و نیم قاشق غذاخوری میل شود

 

سرکه را جایگزینسس کنید

بسیاری از درمانگران طب سنتی چین بر این باورند که مصرف سرکه سیب می تواند تاثیر چشمگیری در کاهش وزن داشته باشد

این درمانگران نوشیدن مخلوطی از یک لیوان آب و ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را یکی از بهترین شیوه ها برای افزایش سوخت وساز کالری ها می دانند

از طرفی این درمانگران به افراد دچار اضافه وزن توصیه می کنند که به جای مصرف سس هنگام خوردن سالاد، از سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنند.

 

 

دندانهای_خراب

دندان سیاه از بخارات سودا می باشد.
دندان زرد از بخارات صفرا می باشد.
پس در این حالات باید سوء مزاج برطرف شود.

علت خرابی دندان ها، عدم نیاز به دندان می باشد، دندانی که از آن کار نکشند، زود خراب می شود، یعنی بچه هایی که غذا را خوب نجوند و با هر لقمه غذا، آب می خورند، زودتر از زمان عادی دندان هایشان خراب می شود.
پس اگر می خواهید دندان های خود و فرزندانتان سالم بماند، آب را از سفره ها حذف کنید و با عجله غذا خوردن را از عادت آن ها بیرون بکشید.

 

هنگام افطار و سحر کله‌پاچه نخورید

مصرف کله‌پاچه هنگام افطار یا سحر سبب افزایش تشنگی و بیشتر شدن غلظت خون می‌شود، لذا باید از مصرف آن خودداری کرد.

مصرف آب یخ بعد از خوردن کله‌پاچه به دلیل دلمه شدن چربی عوارض آن را چندین برابر کرده لذا توصیه می‌شود نسبت به مصرف این ماده غذایی خودداری شود.

کله‌پاچه باید با مصلحاتی همچون سیر، سرکه سیب و آب لیمو میل شود تا حداقل از این طریق تا حدودی چربی آن در بدن کاهش یابد.

 

مضرات آب سرد(یخ)

آب_یخ

«اگه آب یخ شما را در جوانی بیمار نکند در میانسالی شما را سخت بیمار خواهد کرد»

 

‼️آب یخ باعث چسبیدن چربی دور عروق قلب شده و عامل انسداد ۴ رگ اصلی قلب و سکته یا ایست قلبی میشه …

شاید شنیده باشید افراد جوانی که ایست قلبی میکنند و از دنیا میرن ،، علت اصلی این اتفاق بد،، نوشیدن آب یخ است

‼️آب یخ اولین و بزرگترین علت سیروز کبد و نابودی کبد محسوب میشه چون آب یخ باعث چسبیدن چربی دور جداره کبد میشود …..

متاسفانه بالای ۹۰ در صد کسانی که در انتظار پیوند کبد هستن قبلش به نوشیدن آب خیلی خنک عادت داشتند

‼️در کل نوشیدن آب یخ باعث از کار افتادن لوزالمعده و بیماری دیابت میشود

‼️آب یخ باعث از بین رفتن عاج روده و معده شده و موجب سرطان دستگاه گوارش میشود

 

خواصجوانه_گندم و نحوه استفاده از آن

نحوه_استفاده
هم مصرف خوراکی دارد و هم از ماسک آن استفاده میگردد.

خواص
پودر جوانه گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامینE و ویتامین های گروه B است. ویتامین E امروز به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود.سلنیوم و منیزیوم وجود در جوانه گندم ، در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است. به اعتقاد برخی از متخصصان پوست ، مو و زیبایی ، جوانه گندم در درمان ریزش مو، رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است و بدین منظور میتوانید از ماسک جوانه گندم استفاده نمائید به این صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمیر کرده و روی پوست صورت بگذارید.

همچنین کسانی که از یبوست ، خستگی و بی حالی ، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج می برند، باید از این ماده غذایی کمک بگیرند. اگر می خواهید لاغر شوید، پودر جوانه گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو ۱۰ دقیقه قبل از صرف غذا و اگر می خواهید چاق شوید، آن را ۱۰ دقیقه بعد از غذا میل کنید.

در واقع جوانه ها موادغذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند.

در سنین مختلف، مردان بین ۱۰ تا ۳۰ درصد بیشتر از زنان به پروتئین و ویتامین های B6، A، B12 و اسید فولیک و املاح کلسیم، فسفر، روی و ید نیاز دارند. اما در خصوص زنان باردار و خانم های شیرده، بالاترین نیازهای غذایی، در نظر گرفته شده و حتی در مواردی از مقدار مصرف مردان نیز به مراتب بیشتر است. در سنین بالا به علت تحرک کمتر، نیاز بدن به انرژی کاسته شده، ولی درمقابل نیاز به ویتامین ها ، املاح و پروتئین افزایش می یابد. با مصرف جوانه های مختلف می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین های B را به بدن برسانید. توجه به این موضوع که تامین ویتامین های C و E، بتاکاروتن و سلنیوم می تواند از اکسیداسیون چربی ها در بدن جلوگیری کند و نیز تأمین منیزیم می تواند فشار خون را کنترل نماید، به نقش مهم جوانه ها و گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه بیشتر پی می بریم.

 

‌‌‌ساختخمیر_دندان طبیعی

پوست چوبیبادام را بر روی توری و شعله قرار داده و ذغال نمایید. زغالها را آسیاب نموده والک کرده و به آننمک اضافه نمایید. مسواک زدن با این ماده، دندانها سفید و براق شده و موجب میشود که دندان ها هیچگاه خراب نشوند.

 

جایگاهحجامت درطب_سنتی ماکجاست ؟

تمامی بزرگان طب سنتی ایران ازحجامت به عنوان یکی از ارکان مهم درمانی ذکر کرده اند محمدذکریای راضی در کتاب الحاوی شیخ الروئس ابوعلی سینا درکتاب قانون در طب سید اسماعیل جرجانی درکتاب ذخیره خوارزمشاهی عقیلی خراسانی درکتاب خلاصه الحکمه فی مجمع الجوامع به شیوه گسترده ای پیرامون حجامت وکاربردآن دردرمان صحبت کرده اند واز حجامت برای درمان بیماریهای فراگیر ومهمی مانند سکته قلبی ؛مالیخولیا ؛سردردهای میگرنی وبخشی ازبیمایهای پوستی بهره می گرفته اند .در طب اسلامی ومنابع مذهبی نیز توصیه های فراوانی به انجام حجامت شده است .رسول اکرم (ص)وائمه اطهار(ع)خود حجامت می کرده اند وروش انجام آن را بیان فرموده اند وویگیهای درمانی آن رابرشمرده اند یکی ازمهمترین روایاتی که درزمینه حجامت درمنابع معتبر روایی آمده است ودرذیل آیه یک سوره اسری درتفسیر المیزان وبرخی ازتفایر آمده است .درحدیث شب معراج که رسول اکرم (ص)می فرمایند ((وقتی که به آسمان هفتم صعود کردم برهیچ ملکی ازملائک گذرنکردم مگراینکه گفتند یامحمدحجامت کن وامتت رابه حجامت کردن امرفرما)).

 

⁉️چند توصیه بهزنان_بارداری که می‌خواهند در ماهرمضانروزه بگیرند

۱- به مادران بارداری که در گرفتن روزه اصرار دارند. توصیه می‌شود که با کنترل وزن خود از اضافه وزن لازمی که می‌بایست در طی حاملگی کسب کنند مطمئن گردند.

۲- زنان باردار قبل از شروع ماه رمضان و در طول این ماه برنامه‌ای منظم برای معاینه دوره‌ای خود توسط پزشک تنظیم کنند و آزمایشات لازم از جمله قندخون و… را انجام دهند.

۳- مادران باردار برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که تا حد ممکن استراحت منظم داشته باشند. از شرایط پر دغدغه و اضطراب‌آور دوری کنند و تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنند.

۴- اگر زنان باردار شاغل می‌باشند. از کارفرمای خود تقاضا کنند که مدت زیادی را در بین کارهای خود استراحت کنند و یا در ماه رمضان مدت کمتری کار کنند.

۵-توجه به حرکات جنین در قبل از ماه رمضان در طول این ماه بسیار مهم است در صورتی که جنین در طول روزه‌داری خیلی کمتر و یا خیلی بیشتر از قبل حرکت می‌کند باید حتما با پزشک در میان گذاشته شود.

همچنین اگر در طول روزه‌داری دردهایی مثل انقباضات زایمانی برای مادر به وجود آمد. حتما باید با پزشک خود تماس بگیرد.

۶- زن باردار باید از مصرف خوراکی‌های مصنوعی و صنعتی مانند آبمیوه‌های بسته‌بندی شده تنقلات ناسالم، رنگ‌های خوراکی و فست‌فودها به شدت پرهیز نماید.

به علاوه از خوردن مواد غذایی تلخ و تند مانند زیتون تلخ، فلفل و نیز لوبیا و کنجد خودداری ورزد.

۷- زنان باردار در ماه رمضان باید از خوردن غذای زیاد به یکباره اجتناب ورزند زیرا این کار باعث ایجاد تخمه و فساد غذا در معده شده و این مساله زیان‌بارترین بیماری برای زن حامله است همچنین باید از مصرف غذاهای دیرهضم و سنگین اجتناب کرد.

۸- زن باردار باید از مصرف آب بسیار سرد یا بسیار داغ و آب یخ در کل دوران بارداری بخصوص در ماه رمضان امساک ورزد.

۹- در ماه رمضان وعده سحری حتما توسط زن باردار مصرف شود تا گرسنگی طولانی‌مدت منجر به تشکیل اجسام کتونی در بدن وی نگردد.

۱۰- باز کردن روزه با قندهای طبیعی مثل خرما، کشمش، توت عسل، مویز و… انجام گیرد و از مصرف شیرینی‌جات مصنوعی و چرب به شدت پرهیز شود.

۱۱- برای جلوگیری از یبوست بهتر است از شورباها و سوپ‌ها در هنگام افطار استفاده شود. همچنین مصرف تمرهندی، گل‌قند و ترتجبین با گلاب توصیه می‌گردد.

۱۲- زنان باردار از گیاهانی مثل خطمی، پنیرک و بنفشه به عنوان ملین استفاده ننمایند.

۱۳- اگر با وجود توصیه‌های فوق باز هم یبوست ایجاد گردید می‌توان برای برطرف کردن آن از خیسانده انجیر و آلوبخار استفاده کرد.

استفاده از روغن زیتون در غذا نیز در این امر مفید است.

۱۴- بهترین میوه‌ها برای مصرف توسط زن عبارتند از: سیب، به،‌ مویز، گلابی، زردآلو، انگور، انار

۱۵- بهترین خشکبار برای مصرف توسط زن باردار عبارتند از: بادام، ‌پسته، فندق و گردو البته به شرطی که در مصرف آنها حد اعتدال رعایت شود.

۱۶-به عنوان نوشیدنی زنان باردار می‌توانند از آب میوه‌های طبیعی و شربت سکنجبین در این ماه بهره ببرند.

البته مصرف این شربت‌ها باید ۱ تا ۱/۵ ساعت با غذا فاصله داشته باشد. در مقالات طب جدید ثابت شده که مصرف آب انار استرس‌های اکسیداتیو وارده به جفت را کاهش داده و نتیجه بارداری و رشد جنین را بهبود می‌بخشد.

 

⁉️تغذیه در ماه رمضان؛ چه خوراکی ‌هایی برایسحر وافطار باید خورد؟

حتماسحری میل کنید

صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی در طول روز است و در طول ماه رمضان، اهمیت آن دوچندان می‌شود. اگرچه بیدار نشدن برای صرف سحری، باعث می‌شود بیشتر بخوابید و این امر برای‌تان دلچسب است، اما اصلا کار درستی نیست.

نخوردن سحری، طول مدت روزه‌داری را افزایش می‌دهد و بدن تا افطار، برای تأمین مواد مورد نیاز و انرژی، به وعده‌ی غذایی قبلی نیاز دارد. با توجه به ساعات طولانی روزه‌داری، احتمال کم‌آبی بدن و احساس خستگی در طول روز بیشتر می‌شود. به‌علاوه نخوردن سحری باعث می‌شود بعد از افطار پرخوری کنید که آن هم باعث افزایش وزن ناسالم می‌شود.

 

در ماه رمضان به جای چای سیاه، چای سبز بخوریم چون

باعث کاهش خستگی می شود
از پرخوری بین افطار و سحر جلوگیری می کند
عوارض خوراکی های شیرین را کاهش می دهد

 

افطار

بهتر است روزه را باشیر یاآب_ولرم،خرما وچای کم رنگ باز کرده و به تدریج از مواد غذایی سبک مانندنان و پنیر، گردو وسوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی کنند استفاده کنیم. همچنین بهتر است بینافطار و صرف شام یک فاصله ی زمانی کم در نظر گرفته شود تا بدن بتواند خود را آماده ی قبول غذاهای پرحجم تر کند.

مصرف مواد غذاییشیرین، اما با شیرینی طبیعی در هنگامافطار بسیار ضروری است چرا که بدن به خصوص سلول هایمغز نیاز مبرمی به دریافت منابع انرژی به شکلگلوکز دارد. بنابراین مصرف خرما،کشمش و یا افزودن یک قاشق چای خوری شکر بهشیر یا چای خوری شکر به شیر یا چای کاری عاقلانه است.

پرخوری و مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و شیرین چون نان خامه ای، زولبیا، بامیه، حلوا، شله زرد و… توصیه نمی شود؛ زیرا این خوراکی ها باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می شوند که اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد عطش شدید می شوند که اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد نوشیدنی های سرد جبران می کنند. نوشیدن آب زیاد همراه با غذا باعثرقیق شدن شیره ی معده و تاخیرهضم غذا می شود، بنابراین این افراد دچار نفخ شکم و سایر ناراحتی های گوارشی خواهند شد.

مصرف مواد غذایی از کلیه ی گروه های غذایی به صورت متعادل برای وعده ی شام توصیه می شود. البته مصرف انواعمیوه پس از شام تا هنگامخواب را فراموش نکنید.

 

توصیه های تغذیه ای ماه مبارک رمضان

– مصرف مقادیر کافی آب بین افطار و هنگام خواب برای پیشگیری از کم آبی بدن
– مصرف مقادیر کافی از سبزیجات در وعده ی غذایی و مصرف میوه در پایان وعده ی غذایی
– اجتناب از مصرف مواد غذایی پر ادویه
– اجتناب از زیاده روی در مصرف مواد غذایی حاوی قند بالا مانند شیرینی و شکلات به ویژه در سحر
توصیه به مصرف کربوهیدرات های پیچیده برای سحر
– اجتناب از مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه، چای و نوشابه به خصوص در هنگام سحر.
کافئین موجود در این نوشیدنی ها باعث دفع زیاد ادرار و در نتیجه کم آبی و از دست دادن مواد معدنی مورد نیاز بدن در طول روز می شود، بنابراین سه تا پنج روز قبل از ماه رمضان به تدریج دریافت این نوشیدنی ها را کاهش دهید. البته به خاطر داشته باشید که کاهش ناگهانی کافئین منجر به سردرد، تغییرات رفتاری و تحریک پذیری می شود.
– اجتناب از پرخوری به ویژه در سحر
– پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، غذاهای چرب باعث سوزش سر دل سوء هاضمه و اضافه وزن می شوند.
– سیگار یک عامل خطر برای سلامتی است اگر نمی توانید یکدفعه سیگار را ترک کنید چند هفته قبل از ماه رمضان به تدریج شروع به کاهش استعمال سیگار نمایید.
– تهیه انواع و اقسام خوراکی ها در مهمانی های افطار موجب از بین بردن اثرات معنوی روزه و منجر به پرخوری و اسراف می شود.

 

جلوگیری ازتشنگی درماه_رمضان

خرما_و_آب

خرما از جمله خوراکی هایی است که دارای فیبر و مواد معدنی مورد نیاز بدن می باشد. خرما و آب وقتی با هم ترکیب شوند یک بافت سرشار از فیبر ایجاد می شود که به اندازه کافی مرطوب است و می تواند آب را در خود ذخیره کند و تا مدت قابل توجهی از تشنگی جلوگیری کند.

دقیقا فرایندی که در این حالت ایجاد می شود شبیه اسفنجی است که رطوبت زیادی را به خود جذب می کند و در فرایند هضم به آرامی آب ذخیره شده را پس می دهد.

استفاده از خرما و آب : خرما باید به تعداد فرد مصرف شود و بعد از هر خرما نصف استکان آب مصرف شود.

 

هشدار درباره تب کریمهکنگو

مشاهده چهار مورد مشکوک به تب کریمه کنگو/ هشدارها جدی گرفته شود.

ویروس CCHF به وسیله دام، لاشه دام، ترشحات و خون آبه و کنه هیالوما منتقل می‌شود. مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه‌ است و البته گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند.
بیماری CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر به وسیله کنه منتقل می شود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تک گیر و همه گیرCCHF در انسان نیز اتفاق می افتد. این بیماری متاسفانه مرگ و میر بالایی دارد.

راه_انتقال
کنه مخزن و ناقل بیماری است ، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، یا تماس با پوست ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان حیوان وجود دارد.
پس از آلودگی یک نفر ، ممکن است سایر افراد در تماس با او نیز در خانواده و اجتماع آلوده شوند. تا کنون در سطح جهان همه گیریهایی از بیماری در سربازها ، اردوگاهها، یا کسانی که از گوسفند وگاو نگهداری می کنند و پزشکان و کارکنان بیمارستانی ، اتفاق افتاده است. پرندگان در چرخه گسترش ویروس می توانند حامل کنه های آلوده باشند و خود مبتلا به بیماری نمی شوند(به جزء شتر مرغ).

با توجه به مشاهده چهار مورد جدید این بیماری در استان اصفهان توصیه میشود شهروندان اصفهانی گوشت را صرفا از مراکز مورد تایید بهداشتی و دامپزشکی تهیه کنند و سعی شود برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به مدت ۲۴ ساعت در سیستم‌هایی با دمای معمولی(منفی ۱ تا منفی ۴ درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس بسته‌بندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.

 

افطاری_رژیمی مخصوصروزه_داران عزیز

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.