طرز تهیه انواع سویق
طرز تهیه انواع سویق
سویق گندم:
آرد گندم را تفت دهید و سپس الک کنید.
سبوس گندم را هم تفت دهید و الک کنید..
حال هر دو ماده را به هم مخلوط کنید.
سویق جو:
مثل سویق گندم به دست می آید.
سویق برنج:
هم می توان مثل سویق گندم بدست آورد و هم اینکه اول برنج سبوس دار را تفت داد و بعد آرد کرد.
سویق عدس:
چون عدس سبوس ندارد، کافی است عدس را خوب آسیاب کنید و بعد آرد آن را تفت دهید و مجددا آسیاب کنید و دوباره تفت دهید و الک کنید.
سویق سنجد:
ابتدا هسته سنجد را از گوشت سنجد با یک آسیاب معمولی جدا کنید.
بعد هسته را آسیاب کنید و جدا گانه تفت دهید، و خوب الک کنید.
گوشت سنجد را نیز آسیاب کرده و تفت دهید و الک کنید.
حال پودر تفت داده هسته و گوشت سنجد را با هم مخلوط کنید.
سویق سیب:
سیب را به تدریج رنده کنید، تفت دهید و پس از خشک شدن آن را پودر کنید.
سویق نخود:
نخود را آسیاب و بدون روغن تفت دهید.
سویق کامل:
تمام سویق های نام برده رامخلوط کنید.
سویق کودک:
تمام سویق های نام برده را مخلوط کنید و کمی شکر(نیشکرنه چغندر که همام شکرسفید است) را به آن اضافه کنید.
دلیل اضافه کردن شکر؟؟
امام صادق علیه السلام: به کودک سویق با شکر بدهید، زیرا گوشت رامی رویاند واستخوان را تقویت می کند.
منظورم از شکر این شکر های صنعتی نیست بلکه شکر تبر زرد و نی شکر می باشد.
۱- میزان سبوس گندم باید حدودا دو برابر حد معمول سبوس اولیه خودش باشد.
۲- میزان تفت دادن آرد محصول با سبوس آن متفاوت است، تا بد طعم نشود.
۳- برای کسانی که بار اول تهیه سویق را تجربه می کنند به احتمال این که نتوانند سویق را خوب درست کنند مقدار کمی از مواد اولیه را برای تهیه سویق اختصاص بدهند تا خدای نا کرده اسراف هم نباشد.