کیک قابلمه ای

کیک قابلمه ای
آرد ۰۰۰: ۲ پیمانه
شکر : یک و یک چهارم پیمانه
روغن مایع: یک چهارم پیمانه
شیر ولرم: سه چهارم پیمانه
تخم مرغ: ۳ عدد
بیکینگ پودر : ۲ ق چ
وانیل: نصف ق چ
نمک : یک ذره ، در حد نوک ق چ
بیکینگ پودر و نمک رو با آرد الک میکنیم و کنار میذاریم :
تخم مرغهارو توی کاسه گود میشکنیم ، وانیل رو اضافه میکنیم ، بهتره نطفه تخم مرغ رو با نوک قاشق بردارید که عطر کیک بهتر بشه
این لخته سفید که توی عکس با قاشق برداشتمو میگم:
حالا میریم سراغ همزن برقی، اول با دور کند شروع میکنیم و به تدریج سرعتو افزایش میدیم
تقریا ۴ دقیقه لازمه تا تخم مرغ رنگ پریده و کف آلود بشه ،این موقع شکر رو اضافه میکنیم و به هم زدن ۳ دقیقه دیگه ادامه میدیم
یک کرِم سبک به دست میاد ، روغن رو بهش اضافه میکنیم و ۱ دقیقه دیگه هم میزنیم
آخر همه شیر ولرم رو میریزیم و مخلوط که شد همزن رو خاموش میکنیم
آرد رو  یکباره به کرِمی که درست کردیم اضافه میکنیم
با حرکاتی مثل تا زدن با قاشق آرد رو به خورد مایع بدید، منظورم این نیست که وسواس به خرج بدید ها! فقط یعنی حرکت قاشق مثل هم زدن چای شیرین دورانی نباشه ، زیادی هم نزنید ،
یک قابلمه ای که کف ضخیم داره انتخاب کنید، من با چدن و سرامیک امتحان کردم جواب داد، با تفلون هم میشه منتها تفلونتون نازک نباشه
دیواره قابلمه رو با کره یا روغن جامد چرب کنید،روغن مایع مناسب اینکار نیست ، اگه فقط روغن مایع دارید، کمی آرد هم با الک تو قابلمه بپاشید و اضافیشو بتکونید
مایع کیک رو توی قابلمه میریزیم:
در قابلمه رو همراه دم کنی روش قرار میدیم :
قابلمه رو روی شعله گاز قرار میدیم ، اول مستقیم میذاریمش روی شعله پلوپز گاز ، ۳۰ ثانیه شعله زیاد ،بعد تا آخر کم ِ کم ، تا ۲۵ دقیقه
حالا سر ۲۵ دقیقه ، یک شعله پخش کن رو میذاریم روی کوچکترین شعله کاملا داغ بشه ، داغ که شد شعله رو کم میکنیم و قابلمه کیک رو فوری انتقال میدیم به اون شعله
از دقیقه ۳۰ میتونید در قابلمه رو بازکنید و پخت اون رو به کمک خلال دندون چک کنید،هرموقع تمیز در بیاد کیک حاضره
اصولا نباید کیک به قابلمه چسبیده باشه ، آروم با قاشق چوبی لبه کیک رو آزاد کنید و یک بشقاب بزرگ سر قابلمه بذارید و قابلمه رو برگردونید ، کیکه خیلی مشتاقانه میاد روی بشقاب :
من برای اینکه روی کیک هم کمی برشته بشه ، وارونه داخل قابلمه برگردوندم و ۳ دقیقه با شعله زیاد حرارت دادم:
خب دیگه کیک خوشمزمون حاضره ،
من با روش شابلون تزئینش کردم که در ادامه توضیح میدم
برای اینکار شما از هر شی طرحدار تمیزی میتونید استفاده کنید ،
از جمله شابلون مخصوص طراحی کیک یا اجسام خلاقانه ای مثل توری زیر کیک ، توری سینی یا تکه گیپور شسته و اتو کشیده ، حتی طرح دست ساز خودتون روی کاغذ
من از توری زیر کیک استفاده کردم،
برای اینکه پودر قند روی سطح کیک جابجا نشه ، اول سطح کیکو یک لایه برس تر کشیدم ( فقط تر باشه ،آب شره نکنه )
برای اینکه توری خوب روی سطح کیک بشینه، قسمتهایی که از کیک فاصله گرفته بود کمی (فقط کمی) با فرچه آغشته به آب تر کردم که به سطح کیک بچسبه
بعد با الک پودر قند رو همه سطح کیک پخش کردم:
همه سطح کیک باید یکسان با پودر قند پوشیده بشه
و دو دستی دو طرف شابلون رو گرفتم و مستقیم برداشتم:
همینجوری سریع و ساده ، کیک جان خوشگل شد
اینم بافت کیکِ بدون فر ما،کاملا اسفنجی و مغزپخت،بدون اینکه زیرش بسوزه

 

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.