فشار اسمزی در سلول

سلام لطفا فشار اسمزی در سلول را توضیح دهید.

فشار اسمزی یا فشار گذرندگی نیرویی است که باید بر مایع وارد شود تا مانع حرکت آن مایع از بین یک غشای نیمه تراوا شود.
واژه اسمز ریشه یونانی داشته و به معنای فشار دادن است و غشای نیمه تراوا به غشائی گفته می شود که نسبت به برخی از مولکول ها نفوذ پذیر و نسبت به بعضی دیگر نفوذ ناپذیر است.
مولکول های آب (حلال) در فرایند اسمز همواره از نواحی رقیق تر (حل شونده کمتر) به نواحی که غلظت بیشتری دارند نفوذ می کنند. فشار اسمزی یک محلول را می توان از رابطه وانت هوف به دست آورد.

برای باز کردن سر کتاب آنلاین +دعا های رایگان اینجا کلیک کنید

اسمز در فرایندهای فیزیولوژیکی گیاهی و جانوری نقش دارد عبور مواد از جدار نیمه تراوای سلول زنده، کار کلیه ها و بالارفتن شیره گیاهی در درختان مهم ترین نمونه های اسمز است.
غشای گویچه های قرمز از نوع نیمه تراوا است اگر گویچه های قرمز در آب خالص قرار گیرند، آب به درون آن نفوذ کرده و آن را رقیق می کند. در نتیجه گویچه متورم شده و جدار آن پاره می شود و اگر گویچه های قرمز در محلول غلیظ قند قرار گیرند، آب درون گویچه ها از غشای آن ها عبور کرده و محلول اطراف آنها را رقیق می کند. در نتیجه، گویچه چروکیده می شود. به منظور ممانعت از وقوع هر یک از حوادث در تزریقات وریدی، محلول های مورد استفاده باید هم غلظت با خون
باشند یعنی فشار اسمزی این محلول ها باید برابر با فشار اسمزی خون باشد.

فرهنگ_زیست_شناسی
اسمز فشار_اسمزی

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.