طرز پخت آش جو

آش جو

مواد لازم برای ۸ الی ۱۰ نفر
لوبیا چیتی ۱ پیمانه .
نخود ۱/۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
جو ۱/۵ پیمانه
بلغور جو ۱/۲ پیمانه
سبزی آش پاک کرده ۸۰۰ گرم
قلم گاو ۱ عدد
پیاز خام بزرگ ۴ عدد
روغن به میزان لازم .
نمک وفلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم .
نعنا خشک ۳ قاشق غذاخوری .
کشک ۵۰۰ گرم
(سبزی آش شامل ، تره ، جعفری ، گشنیز ، برگ چغندر یا اسفناج)
.
دستور پخت .

جو و بلغور جو را از شب قبل خیس میکنیم ، نخود و لوبیا را هم جدا خیس میکنیم و چند بار آب آنرا عوض میکنیم تا از نفخ آن کم شود .
پیازها را خلالی خرد میکنیم و با روغن فراوان سرخ میکنیم .
نصف پیاز داع را گنار میگذاریم .
قابلمه بزرگی را روی حرارت میگذاریم ، قلم گاو را به همراه پیاز داغ به اضافه جو ، داخل قابلمه میریزیم و تا نصف قابلمه را آب میریزیم و بعد از اینکه به جوش آمد ، حرارات را کم میکنیم .
حبوبات را هم جدا با آب بار میگلاریم و بعد از جوش آمدن ، حرارت را کم میکنیم .
در اواخر بحت جو ، و بعد از اینکه قلم گاو ، لعاب داد ، آنرا از قابلمه آش خارج میکنیم ،. و قتی حبوبات کاملا پخت ، آنرا به آش اضافه میکنیم ، عدس را هم داخل قابلمه آش میریزیم و همین که نیم پز شد ، سبزی آش را اضافه میکنیم ،.
مقداری از پیازداغی که کنار گذاشتیم را به آش اصافه میکنیم و بقیه اش را هم برای تزئین آش نگهمیداریم .
نمک و فلفل سیاه را به آش می افزاییم ، ۲ قاشق آرد را در ۱ لیوان آب حل میکنیم و به همراه ۱ لیوان کشک داخل قابلمه آش میریزیم و هم میزنیم .و منتظر میمانیم تا آش لعاب بدهد و کاملا جا بیفتد .

نعناء داغ را با کمی روغن و زردچوبه تفت میدهیم ، آش را در ظرف مناسب میریزیم و با نعناء داغ و سیر داغ و پیاز داع و کشک و زعفران دم کرده تزئین میکنیم .

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.