دلایل نامنظم شدن عادت ماهانه در زنان

دلایل نامنظم شدن عادت ماهانه در زنان

به طور کلی هر ۲۸ روز عادت ماهانه اتفاق می افتد. این دوره، بسته به فعالیت هورمونی بدن هر فرد معمولا ۳ تا ۶ روز طول می کشد. در طول هر دوره، یک سری از تغییرات رخ می دهد که نقش مستقیمی در مسائل جنسی و باروری بازی می کند، اما بسیاری از زنان سعی در نادیده گرفتن آن ها دارند. علاوه بر این، این تغییرات در مراحل مختلف زندگی به شکل های مختلف ظاهر می شوند. این به این دلیل است که تولید هورمون در بین بلوغ و یائسگی بطور قابل توجهی متفاوت است. با این وجود، لازم است که بدانیم چگونه بی نظمی ها را تفسیر می کنیم، زیرا آنها می توانند مشکلات سلامتی یا اختلالات هورمونی را نشان دهند. رخ دادن دوره شما زود یا بسیار دیر می تواند کلید تشخیص سایر اختلالات باشد. بسیاری از افرادی که دوره های نامنظم دارند دلیل آن را نمی فهمند. در این مطلب شایع ترین دلایل بروز دوره نامنظم بررسی شده است.

مشکلات تیروئید

اختلالات مربوط به فعالیت غدد تیروئید، عوامل عمده ای از دوره های نامنظم هستند. با توجه به اینکه این ارگان هورمون های مهم را تولید می کند، اختلالات تیروئید با حداقل ۱۵٪ موارد آمنوره یا دوره های نامنظم مرتبط می شود. بعضی از آنها “غده سرطانی” را در نظر می گیرند؛ زیرا این کار برای کنترل سیستم غدد درون ریز، سوخت و ساز و فعالیت جنسی انجام می شود.

پایان استفاده از داروهای کنترل تولد

داروهای پیشگیری از بارداری برای کنترل زایمان و جلوگیری از زایمان زن باردار طراحی شده است. این قرص ها سطح بالای استروژن را حفظ می کنند. بدن این را به عنوان بارداری تعبیر می کند، که مانع از باروری می شود. پس از مصرف آنها برای ۲۱ روز، یک هفته بدون دوره وجود دارد، زمانی که یک دوره کاملا منظم داشته باشید. مشکل این است که وقتی مصرف این قرص ها را انجام می دهید، بارها و بارها اتفاق می افتد به دلیل تغییرات هورمونی، پس از توقف هیچ قاعدگی رخ نمی دهد. برآورد شده است که در ۲۹ درصد از زنان پس از متوقف کردن مصرف منظم قرص، هیچ دوره ای برای مدت ۳ ماه وجود ندارد.

ورزش شدید

ورزش شدید می تواند بر تغییرات غده فوق کلیه، تیروئید و غدد هیپوفیز تأثیر بگذارد که معمولا با تغییرات قاعدگی ظاهر می شود. به عنوان مثال، زنانی که دو ماراتن انجام می دهند یا در سایر تلاش های ورزشی رقابت می کنند، به دلیل تغییرات در فعالیت های هورمونی، یک یا دو ماه از شروع دوره خود دور می شوند. در واقع، ۸۱٪ از بدنسازان زن دوره ای نامنظم در برخی از زمان ها در زندگی خود داشته اند.

عدم تعادل هورمونی

عدم تعادل هورمونی، مانند آنهایی که ناشی ازسندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند، یک علت شایع در موارد بی نظمی سیکل قاعدگی است. این وضعیت باعث تغییر سطح هورمون های جنسی، از جمله استروژن، پروژسترون و تستوسترون می شود. در نتیجه، چرخه های قاعدگی نیز تغییر می کنند و به نوبه خود علائم دیگری مانند رشد غیر طبیعی مو بدن، آکنه و تغییرات ناگهانی وزن را ایجاد می کنند. یکی دیگر از مسائل هورمونی که باعث آن می شود، “یائسگی زودرس” یا به عبارت دیگر، یائسگی است که قبل از ۴۰ سالگی شروع می شود. در این حالت، دوره های نامنظم با موارد زیر همراه می شوند:

خشکی واژن عرق شبانه نوسانات خلقی دائمی

آلرژی و حساسیت غذایی

عدم تحمل غذا و آلرژی ها به ایجاد بی نظمی در چرخه قاعدگی کمک زیادی می کنند. آنها تقریبا همیشه فعالیت غدد آدرنال را به خطر می اندازند، که باعث افزایش استرس و عدم تعادل در هورمون های جنسی می شود.

کمبود غذا

نقص های تغذیه ای همچنین بر عملکرد مناسب تیروئید و غدد فوق کلیه تاثیر می گذارند.
رژیم غذایی ضعیف در آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و پروبیوتیک ها می توانند سطح کورتیزول را افزایش دهند و منجر به اختلالاتی مانند کم کاری تیروئید و خستگی آدرنال شوند. سطح کورتیزول بالا فقط باعث افزایش استرس نمی شود. آنها همچنین فعالیت بسیاری از هورمون های مهم، از جمله هورمون هایی که مسئول فعالیت جنسی هستند را مهار می کنند. به طور کلی، مهم است که عوامل مرتبط با بی نظمی قاعدگی را به منظور درمان مناسب آنها بدانیم. علاوه بر این، یک توصیه خوب دیدن یک دکتر برای بررسی دقیق تر سطح هورمون ها می باشد.

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.